Johan Braeckman vs Taouil Nordine

4 02 2008

Het interview van Johan Braeckman met de islamspecialist Taouil Nordine in de Zevende dag j.l.  over de evolutietheorie is nog steeds te bekijken.  Het was op zijn zachtst gezegd de moeite waard.  Je kan het eerste en tweede deel van het interview via youtube herbekijken.   Absoluut doen !  De mp3-audio kan je bij mij via eenvoudige mail aanvragen.

Drie zaken zijn toch wel zeer markant.

1. De imam roept de mens op om dé waarheid te gaan zoeken, ‘én’ zo spreekt hij: ‘de waarheid  klopt altijd met het woord van god’.  Hierbij kon het debat dus eigenlijk al stoppen.  Boeken toe dus. (over de relatie: religieus denken- dé waarheid – wetenschap gaf ik kort mijn menig hier op deze blog).

2. Johan Braeckman haalt duidelijk aan dat vanzodra nieuwe, krachtige wetenschappelijke bewijzen zijn die de evolutietheorie omverwerpen, de wetenschap deze ansich absoluut moet (en zal) erkennen.

3. Op het einde, net zoals een goede thriller, komt de échte aap uit de mouw, en haalt de imam zélf de reden aan waarom gelovige mensen (senso stricto creationisten) zo een immens probleem hebben met de evolutietheorie: het maakt brandhout van de goddelijke status van de mens -“met waardevolle eigenschappen”- op aarde…(instinct, ethiek e.d.).

De Turkse creationist Harun Yahya – die beweert dat de holocaust niet heeft bestaan én die ‘wetenschappelijke bewijs’ heeft dat de evolutietheorie vals is,  krijgt meteen een ferme veeg uit de pan.

Verdere info en enkele reflecties over het debat vind je op de blog van Johan Braeckman zelf.


Acties

Informatie

3 responses

28 02 2009
ibenkacemi elmahfoud

beste franky,

ook ik heb geprobeerd de uitzending te bekijken,maar ik heb hem gewoonweg niet uitgekeken omdat ik na enkele minuten al uitgekeken was.en wel om volgende redenen.a:het gebrek aan sterkte aan de creationistise kant om hun feiten te weerleggen.men begint al bij onschuldige schooljongeren waarvan men weet dat zij over geen encyclopedise documtatie beschikken noch dieptezicht noch redetechniek om het vraagstuk terug naar de juf te doen keren.de juf begrijpt niet dat deze jongens terecht schrik en afkeer hebben om deelgenoten naast hun heer te zien wat hun monotheisme zou bevlekken en verder zouden afdwalen.zij weten wie zij moeten bedanken en loven en zij weten hoe zij zich moeten hoeden om niet in het avontuur van afgunst te mogen verzeilen.b;wat betreft de imam daar doen de kinderen het nog beter voor.arme taouil hij laat zich steeds vangen en blijft zich steeds laten vangen.deze persoon is het nederlands niet machtig en heeft totaal geen redekracht noch overtuigingcharme om bv de johan eens iets te laten horen wat hij nog nooit gehoord heeft en hem eens te laten zien zien zien wat hem allemaal toch ontgaat,arme taouil toch.c;johans eerste uitnodiging exuseer reactie was getint met en geur van corruptie en segregatie met als volgt indien deze monoteistiche kinderen deelgenoten aan hun heer toeschrijven (corruptie) dus de sickness van evolutie erkennen hierdoor (hoest proest kuch)beter het het bestaan te leren kennen in ruil voor en wereldlijks mandaat end so bij the party of the high tech north te horen(segregatie).de media weet steeds hoe ze haar uitzendingen moet cencureren zo ook wij weten hoe wij de de levenstansaktie moeten overbrengen in alle oprechtheid.ik dank u om hier een nederig woordje mogen zeggen.tot ziens

15 04 2009
peter

Na het uitlezen van de vertaling van de Koran kwam ik tot de volgende vastelling: Men kan het bestaan van God/Allah staalhard bewijzen. Zoals je weet; wiskunde = intelligentie. De wetten van de wiskunde en fysica zijn ouder dan het bestaan van de mensheid; wij mensen ontdekken deze wetten/formules en zetten ze op schrift d.v.m. symbolen. Daar de wiskunde al bestond vòòr de mens; is de wiskunde; datgene wat wij mensen aanduiden met het woord wiskunde; is ouder dan de mensheid; én is intelligent; dus; kort: de wiskunde is niet alleen het bewijs van Allah bestaan; de wiskunde is Allah zelf. De wetten van de wiskunde en de fysica is Allah; let op: in Kramers vertaling (en ook andere) gebruikt men veelal “Wij” als Allah uit zijn naam spreekt. Klopt. Want de wiskunde/fysica bestaan uit vele aan elkaar gelinkte wetten. Intelligente wetten; wetten met een bewustzijn, die in meer dan drie dimensies bestaan, tot de 26ste dimensie volgens sommigen, alleen beseffen die wetenschappers-atheisten niet dat deze wetten Allah/God zelf zijn. Zij zijn verblind door hoogmoed.

Sura 34; ayat 3(3)
“Niet ontgaat Hem
het gewicht van een grein (atoom)
in de hemelen noch op de aarde
noch iets wat kleiner is dan dat
noch iets wat groter is
maar het is in een klaarblijkende schrift”
Sura 10 Yunus 61(62)
En niet zijt gij in enige bemoeienis
en niet draagt gij daarover voor
enige Oplezing
en niet bedrijft gij enig werk
of Wij zijn getuigen over u
wanneer gij u daarin begeeft.
En niet ontgaat aan uw Heer
het gewicht van een grein (atoom)op de aarde
en evenmin in de hemel
noch iets dat kleiner is dan dat
noch groter
maar het is in een klaarblijkende Schrift.

grein = atoom; ook in de franse vertaling van Cheikh Si Hamza Boubakeur

20 04 2009
frankyvanherreweghe

Beste Peter,
Voor wat betref het bestaan van god heb ik geen enkel commentaar terzake. De wetenschap kan niet bewijzen, noch ontkennen dat hij bestaat. Maar de gelovige evenmin. Gelóven dat hij bestaat, kan bezwaarlijk als bewijs worden aanzien. Als reden opgeven dat het te boek staat dat hij bestaat is daarbij natuurlijk evenmin een bewijs. Als ik nu zeg dat ik gelóóf dat (jouw) god eigenlijk op de Zuidpool woont, hinkt op zijn rechterbeen, doofstom is en een muts van berevel draagt, maar dan enkel op dinsdag…dan kan dat toch evengoed? Waarom zou jouw ‘waarheid’ superieur zijn aan mijn ‘waarheid’? Elke verklaring rond het bestaan van god is daarom een ‘bewijs uit onwetendheid’: elke verklaring kan waar zijn, maar er zijn een miljoen andere dingen die het ook zouden kunnen zijn… Nu heb ik er tóch over gediscussieerd, vergeef me…

De macht van god verschuiven (verleggen) van wetgever der natuur naar die van wetbedenker (zoals de wiskunde, maar veel breder natuurlijk “de aard der natuur”) is een eigenschap die ik veel mensen aan hem zie die toedichten…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: